Over ons

Van toen naar nu

In 1992 werd door een aantal enthousiaste zangers uit Arnhem en omgeving het Arnhems homomannenkoor Het Herenakkoord opgericht. Het koor is ontstaan uit de behoefte om samen met andere homomannen te zingen.
Naast het plezier in zingen zijn gezelligheid en het gevoel van verbondenheid belangrijke motieven om lid van het koor te zijn.
Op dit moment telt het koor 25 leden uit de hele regio. Wij repeteren op maandagavond in Huis van Puck in Arnhem.
Wil je informatie over het lidmaatschap of wil je misschien een keer vrijblijvend een repetitie bijwonen? Neem dan contact met ons op. De gegevens staan hier.

Dellen- en Machofeest, eerste optreden, 12-12-1992

Optredens

We vinden het heel belangrijk om regelmatig op te treden. Hoogtepunten waren de optredens in binnen- en buitenland tijdens grote en kleinere festivals. Met evenveel plezier treden we echter op in kleinere lokaliteiten dichterbij huis.
Wil je het koor misschien uitnodigen voor een optreden? De contactgegevens staan hier. Eerst eens kijken hoe zo’n optreden eruit ziet? Klik hier voor de opname tijdens het Nederlands Rozekorenfestival TUTTI in mei 2022 in Den Haag.

Repertoire

Het repertoire van Het Herenakkoord is heel gevarieerd: van een Zweeds volksliedje tot een Eurovisie Songfestival-hit. Meestal zijn het bestaande nummers die soms een aangepast arrangement krijgen of van een andere tekst worden voorzien. Uiteraard horen daar ook teksten bij die de herenliefde bezingen, al dan niet met een kwinkslag. De liedjes worden zo veel mogelijk vierstemmig gezongen.

Concert Roze Herfst, 23-11-2019

Donateurs

Het Herenakkoord kent ook donateurs. Wil je ons ook steunen? Lees verder.

Dirigent

Christel Gelderman is sinds oktober 2014 onze enthousiasmerende en inspirerende dirigent. Lees verder.