Coming up Herenakkoord
Retrospect Herenakkoord
CD Herenakkoord
Startpagina
Agenda Herenakkoord
Terugblik Herenakkoord
Donateur Herenakkoord
Links Herenakkoord
Introduction Herenakkoord
Contact Herenakkoord

Workshop koorzang

Hartstikke leuk dat je belangstelling hebt voor onze workshop. Voordat je je aanmeldt, is het wel handig om nog even de details van de opzet van de workshop door te lezen. Het is best veel informatie, maar we weten uit ervaring dat er altijd veel vragen zijn en het handig is als je van tevoren precies weet hoe de workshop in elkaar steekt. De repetities zijn gezellig, maar we werken natuurlijk ook hard aan het repertoire onder de leiding van onze fantastische dirigent Christel Gelderman.

 

Wat verwachten we wel en niet van je?

- Je hoeft geen zangervaring te hebben noch een geschoolde stem.
- Je hoeft geen noten te kunnen lezen.
- Je moet bereid zijn om op te optreden.
- Je bent bereid zijn het repertoire uit het hoofd te leren.
- Je moet bereid en in staat zijn een eenvoudige choreografie uit te voeren.
- Je vindt aansluiting binnen je stemgroep en past binnen het koor als geheel.

 

Waarom noemen we het een workshop?

We hebben de ervaring dat het voor mannen die erover denken om lid te worden van het koor prettig is om tegelijk met de leden nieuw repertoire in te studeren. Zo kun je meteen echt meedoen en krijg je een indruk van hoe dat gaat en of dat ook bij jou past.

 

Hoe is de opzet van de workshop?

- Je wordt  door de dirigent in één van de vier stemgroepen  geplaatst.
- Je krijgt binnen je stemgroep een mentor toegewezen. Zeg maar een koormaatje. Deze mentor is verantwoordelijk voor de introductie binnen het koor. Daarnaast begeleidt hij je tijdens de workshop. Hij helpt je met het repertoire en bij al je overige vragen.
- Bij het begin van de workshop krijg je een mapje met daarin de bladmuziek van de twee eenvoudige liedjes die we instuderen voor het afsluitend optreden. De andere leden van het koor kennen de liedjes ook nog niet. Het is voor iedereen nieuw.
- De repetities worden elke maandagavond van 20.00-22.00 uur gehouden in Huis van Puck, Kazerneplein 6-2 in Arnhem. De pauze is van 21.00-21.15 uur. Na afloop is er tot 23.00 uur gelegenheid iets te drinken.
- De workshop bestaat uit zes repetities op de maandagen: 28 januari, 4, 11, 18, 25 februari en 11 maart. Het workshopdeel van de repetitie duurt een uur: van 20.00 uur tot 21.00 uur.
- Na de pauze kun je wel als toehoorder blijven maar niet meezingen. We willen namelijk ook nog hard door blijven werken aan de andere liedjes.
- Het workshopdeel van de repetities kan in de loop van de workshop in onderling overleg worden uitgebreid. Misschien repeteren we dan langer dan een uur samen.
- Deelname is gratis en vrijblijvend voor jou en voor ons.

- Op 25 februari bespreken jij, je mentor en de dirigent de ervaringen. Criteria hierbij zijn zangkwaliteiten en attitude waaronder de aansluiting binnen de groep.
- De mentor brengt verslag uit aan het bestuur. Het bestuur hoort de dirigent. Het bestuur beslist of het zinvol is dat je doorgaat na zes weken en deelt je dit mee.
- De workshop wordt afgesloten met een kleinschalig optreden tijdens de
Bonte Avond op 18 maart. Dat is een avond in onze eigen repetitieruimte. Het publiek bestaat uit donateurs, familie, vrienden en bekenden. Het is heel informeel en gezellig. Bij dit optreden mag - bij uitzondering - wel de bladmuziek van de twee ingestudeerde liedjes worden gebruikt.
- Direct na dit optreden overleg je met je mentor of je wilt toetreden tot het koor.
- Dirigent en leden evalueren het concert op 25 maart en besluiten dan of je definitief lid kunt worden.
- Er is een officiële proefperiode van drie maanden (inclusief de periode van de workshop) maar hier kan in onderling overleg van worden afgeweken.

 

Kijk alvast naar een optreden van het koor op YouTube

Best veel leeswerk hierboven! Maar misschien heb je nu nog geen antwoord gekregen op de vraag wat Het Herenakkoord nou voor een koor is. Wat voor liedjes zingen ze nou en hoe staan ze op het podium? Kijk dan eens op YouTube.  Het is een opname van ons optreden in München van dit jaar tijdens een internationaal korenfestival. Helaas ontbreken vier nieuwe leden. Zij waren te kort lid om het repertoire al goed onder de knie te hebben.

 

Hoe meld je je aan?

Je ziet het wel zitten om aan de workshop te doen? Mooi! Dan kun je je heel eenvoudig via de mail aanmelden: info@herenakkoord.nl. We bevestigen het natuurlijk. Wil je ons nog even telefonisch spreken? Geen probleem. Vermeld je telefoonnummer in de mail en we bellen je zo snel mogelijk terug.

2017-11-04 Jubileumconcert 23 True colors.JPG
2018_04_27_Koningsdag_That_man.png
2018_05_VV_zaal2.jpg
2018_05_VV_poseren1_vooraf.JPG
2018_05_VV_zaal4.JPG
2016_05_28_Tutti_Neude_gr.jpg
2017_10_08_kerk_Renkum.JPG
2018_05_VV_boot.JPG
2017-11-04 Jubileumconcert 03 A guy is a guy.JPG
2017_07_09_Muziek_in_de_tuin.jpg
2018_11_03_Concert_met_OneLifeLiveIt_HAK.jpg